English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ «ΣΙΝΕΑΚ»
19/12/2016

Σε ένα παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γεμάτο Άγιο-Βασίληδες, δεντράκια, καλικάντζαρους και νεράιδες, μετέφεραν σήμερα μικρούς και μεγάλους τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών (2ος, 3ος και 5ος), κατά τη διάρκεια των εορταστικών τους εκδηλώσεων στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ».

Οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές, μέσα από τις παιδικές τους παραστάσεις με θέματα: «Τρία δώρα για τον Άι Βασίλη», «Οι Καλικάντζαροι», «Πρωτοχρονιάτικα Μπερδέματα» και «Το τραίνο των Χριστουγέννων», έστειλαν μηνύματα αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα των γονιών τους και όλων των παρευρισκόμενων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙA ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
18/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε εργοτάξια του Τραμ προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην πορεία των εργασιών του έργου.

Τον κ. Μώραλη, ενημέρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με τον οποίο επισκεφθήκαν μαζί τα εργοτάξια.
Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε μεταξύ άλλων πως πρέπει να τηρηθεί επακριβώς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έργων του Τραμ, που έχει δοθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Αμέσως μετά, ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
17/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του κυρία Βάλια Κυριαζή Μώραλη, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, το οποίο γι΄ ακόμα μια χρονιά διαθέτει χριστουγεννιάτικα είδη, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Ιδρύματος.

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar βρέθηκε και ο Πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και ο πρώην Βουλευτής στην Α΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης.

Ο κ. Μώραλης, συνομίλησε με τις υπεύθυνες του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, καθώς και με πολίτες που επισκέφθηκαν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar και επέλεξε Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
17/12/2016

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια μιας ξεχωριστής Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, του Bazaar Βιβλίου με τίτλο: «Ένα βιβλίο για καλό σκοπό», που συνδιοργανώνουν η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Bazaar Βιβλίου θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας 10:00- 21:00), περιλαμβάνει χιλιάδες βιβλία που ξεκινούν από μισό ευρώ και έχει στόχο μέρος των εσόδων να διατεθούν σε άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.


Στην σημερινή τελετή εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων συνανθρώπων μας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά, «φόρεσε» τα γιορτινά του και σας προσκαλεί να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους και θα ψυχαγωγήσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν στα τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα στις πλατείες Κοραή, Κανάρη, Καμινίων, Καραϊσκάκη με χριστουγεννιάτικους παιδότοπους, παγοδρόμιο, παιχνίδια και φουσκωτά, με συμβολικό αντίτιμο.

Άγιο Βασίληδες, Ξωτικά, Κλόουν, Ταχυδακτυλουργοί, Ξυλοπόδαροι δημιουργούν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά του Πειραιά για ατέλειωτο παιχνίδι, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις στις πλατείες Κοραή και Καμινίων, θα κρατήσουν αμείωτη τη ζωντάνια για διασκέδαση και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Α2 ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, παρευρέθηκαν σήμερα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε το Α2 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.
Μετά την ανταλλαγή ευχών, μέλη από τη χορωδία του Α2 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στο τέλος προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, τόνισε:
«Στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, πιστεύω ότι γίνεται μια συστηματική, καλή δουλειά τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών που υπάρχουν και στη χώρα και στο Δήμο. Δεν μου αρέσει να πανηγυρίζω και να λέω ότι είναι όλα λυμένα και ότι τα κάναμε όλα καλά, αλλά και από αυτά που άκουσα από την Προϊσταμένη και από τον επί σειρά ετών Δήμαρχο και τώρα στενό συνεργάτη τον κ. Αγραπίδη, ομολογώ ότι ένοιωσα χαρά. Είδα ότι υλοποιούνται δράσεις που πιστεύω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση για σας: τα προγράμματα, συχνές εκδρομές, η μεγάλη εκδρομή που στο Σοφικό Κορινθίας. Επίσης η γιορτή για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, τα προγράμματα υπολογιστών, των χορών και διάφορα άλλα όπως οι παροχές στα Κέντρα Αγάπης σε αναλώσιμα κ.λ.π. Δεν λέω ότι είναι πλήρεις οι παροχές αυτές. Σε κάθε περίπτωση, στις μισές δράσεις έχουμε και τη βοήθεια του Ολυμπιακού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «BLUE GROWTH» ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/12/2016

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (Τ.Ε.Ι. Πειραιά), ο 3ος Διαγωνισμός «Blue Growth» για τη θαλάσσια οικονομία. Ο Διαγωνισμός αυτός αποτελεί πλέον έναν πρωτοπόρο θεσμό για την πόλη του Πειραιά και γενικότερα για τη χώρα, που συμβάλει στην καινοτόμο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 11 υποψήφιες ομάδες που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πρακτικές ενώπιον συμβουλίου, που αποτελούνταν από ειδικούς του χώρου της Ναυτιλίας, καθώς και πολυπληθούς κοινού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
15/12/2016

Στον Προμηθευτικό Οργανισμό Πολεμικού Ναυτικού ως μέλη, εντάχθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, μόνιμοι και συμβασιούχοι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και μετά από ενέργειες του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρου Βοϊδονικόλα.

Ο Π.Ο.Ν., διαθέτει στις εγκαταστάσεις του στον Βοτανικό, μεγάλο super market, όπου οι εργαζόμενοι του Δήμου, μπορούν να προμηθεύονται βασικά αγαθά και να απολαμβάνουν υπηρεσίες, με εκπτώσεις που φθάνουν έως και το 30%.

Οι υπηρεσίες αφορούν, μεταξύ άλλων σε είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη πληροφορικής, ηλεκτρικές συσκευές, εστιατόρια, καύσιμα από ελεγμένα πρατήρια βενζίνης, ασφάλειες αυτοκινήτων κ.α.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
15/12/2016

Η Δημοτική Αρχή, με στόχο τη βελτίωση και τη στήριξη της εκπαίδευσης στα Ειδικά σχολεία της πόλης, δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Πειραιά "Άνοιξη" και στο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Ειδικής Αγωγής Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρέδωσε τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στα σχολεία, μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέα Βεντούρη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο. Στα σχολεία βρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης , το μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Κώστας Καρράς κ.α.

Οι Διευθύντριες και οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών σχολείων, υποδέχθηκαν τον κ. Μώραλη και τους εκπροσώπους του Δήμου, συνομίλησαν μαζί τους, ενώ μαθητές από τη χορωδία των δύο σχολείων, δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και προσέφεραν γλυκίσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!» ΤΗΣ PEPSICO
14/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά και η εταιρεία PepsiCo, διένειμαν σήμερα τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε Χαμόγελα!», που υλοποιείται από τον Μάιο, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.
Τα είδη που διανεμήθηκαν είναι: αναψυκτικά, σπιτικά πατατάκια, αλεύρι, μακαρόνια, ντομάτα σε κονσέρβα, γάλα εβαπορέ, όσπρια, λάδι, γιαούρτια, κουάκερ και χριστουγεννιάτικα γλυκά. Επιπλέον προσφέρθηκαν στους δημότες καφές, σάντουιτς και γλυκίσματα.

Οι εταιρείες που προσέφεραν τρόφιμα είναι μεταξύ άλλων οι : Νουνού, Στεργίου, Γευσήνους, Γενική Ταχυδρομική, ΕΚΟ και Nespresso.
Η εκστρατεία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της PepsiCo, «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα», υλοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα στον Πειραιά. Το «φορτηγό που μοιράζει χαμόγελα» της εταιρείας Pepsico, διανέμει τρόφιμα και προϊόντα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.
Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ ΕΤΟΥΣ 2016
14/12/2016

Η διάθεση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ στον Δήμο Πειραιά, αρχίζει από αύριο 15 Δεκεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται έως και 31 Ιανουαρίου 2017, από όλα τα ΚΕΠ, με ωράριο διανομής από 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Από τη Διεύθυνση των ΚΕΠ ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και να εξυπηρετηθούν καλύτερα ότι, η διάθεση των δελτίων θα γίνεται αποκλειστικά για τους κατοίκους της πόλης και θα είναι ως εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Λ.Π.
13/12/2016

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του Δήμου Πειραιά και εκπροσώπων του Ο.Λ.Π., με αντικείμενο τις κοινές αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Captain Fu Chengqiu, ο Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Άγγελος Καρακώστας, ο Ανώτερος Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Λιάγκος και από τον Δήμο Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.
Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού σχεδιασμού της εταιρείας και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση αυτή. Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά περιγράφηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη με επίκεντρο την εκπόνηση του σύγχρονου χρηματοδοτικού και αναπτυξιακού εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ο Δήμος Πειραιά παρουσίασε το πολυδιάστατο πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων για την αστική αναζωογόνηση και την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, το οποίο έχει θέσει σε ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ "ΔΡΑΣΗ"
12/12/2016

Σε εορταστική εκδήλωση στην πλατεία Νεράιδας στην Παλαιά Κοκκινιά, που πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου bazaar του Σώματος Εθελοντών Κοκκινιάς «Δράση», εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Ο κ. Βοϊδονικόλας, σε χαιρετισμό του, επισήμανε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MAKE-A-WISH ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/12/2016

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι χθες, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός "Make-A-Wish" (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος), που πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, διοργάνωσε μουσικοχορευτική παράσταση με Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο, καθώς και χριστουγεννιάτικο bazaar.


Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Σε χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/12/2016

Με τη συμμετοχή των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
11/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σήμερα σε εορταστικές εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας.
Ο κ. Μώραλης, έδωσε το «παρών» στη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, που τελέστηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Τον Δήμαρχο Πειραιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πασχάλης Συρίγος, ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανακηρύχθηκε ο Άγιος Νικόλαος σε προστάτη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά, επισκέφθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσε το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς «Δράση» στην πλατεία Νεράιδας στην Παλαιά Κοκκινιά. Ο κ. Μώραλης, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της «Δράσης» κ. Ηρακλή Ανδρικόπουλο, αλλά και με δημότες. Στο bazzar παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά δημιούργησε γιορτινή ατμόσφαιρα, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ακολούθως ο κ. Μώραλης βρέθηκε και στο χριστουγεννιάτικο bazzar της Αλληλεγγύης Πειραιά στην 34ου Συντάγματος, όπου όλα τα έσοδα, θα διατεθούν για τις ανάγκες των άστεγων και άπορων συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ «USS MAHAN DDG 72» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/12/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, υποδέχθηκαν στο γραφείο του κ. Δαβάκη τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS MAHAN DDG 72» κ. Marc Davis, τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν καθώς και την βοηθό ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κα Alexi Cuca, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ONIRAMA
10/12/2016

Με μια φαντασμαγορική συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα «Onirama» και με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.

Ο Πειραιάς φόρεσε τα γιορτινά του και δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό, ενώ η πλατεία Κοραή "πλημμύρισε" από κόσμο που διασκέδασε με τους «Onirama».

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά νωρίτερα, ψυχαγώγησε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, δημιουργώντας μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΟΛΥΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
9/12/2016

Με παιδικά χαμόγελα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, υποδέχεται από σήμερα μικρούς και μεγάλους, το Πολυφεστιβάλ Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία με τίτλο: "Κάτι...Παίζει", στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Πολυφεστιβάλ, διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία και θα διαρκέσει έως αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, έδωσαν το "παρών" στο Πολυφεστιβάλ, συνομίλησαν με τον κόσμο και μετέφεραν το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να έχουν τα άτομα με αναπηρία ίσα δικαιώματα με όλους.

Το Πολυφεστιβάλ περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήριο σαπουνιού, εργαστήρια κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα λειτουργεί και bazaar για Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Στη σημερινή εκδήλωση συμμετείχε και η Κιθαριστική Ορχήστρα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, υπό τη Διεύθυνση του σολίστα κ. Βαγγέλη Μπουντούνη και την καλλιτεχνική επιμέλεια των κ.κ. Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιου Γκόλγκαρη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΝ
9/12/2016

Συνάντηση με τον Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο Π.Ν. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στα γραφεία της Σχολής στη Φρεαττύδα. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων σε θέματα εκπαίδευσης αθλητισμού και πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:
«Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τιμά την πόλη του Πειραιά όχι μόνο για το επίπεδο της ακαδημαϊκής και ναυτικής εκπαίδευσης που προσφέρει στους μελλοντικούς Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και με τη μακρόχρονη πορεία της, το ιστορικό της κτήριο που κοσμεί τον Πειραιά και τις άρτιες εγκαταστάσεις της. Υπάρχει ήδη μια αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της Σχολής σε θεσμικό επίπεδο και συμφωνήσαμε με τον Διοικητή να την επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, με την υλοποίηση κοινών δράσεων».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ»
9/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες, στα εγκαίνια του Σύγχρονου Νεφρολογικού Κέντρου Πειραιά «Άγιος Παντελεήμονας», που βρίσκεται στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (Αιτωλικού 75 και Φωτίου Κορυτσάς).

Μετά τον αγιασμό ο κ. Μώραλης μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Νεφρολογικού Κέντρου κ. Παναγιώτη Δερεζέα έκοψαν την κορδέλα, επισημοποιώντας τη λειτουργία του θεραπευτηρίου.

Το «παρών» στα εγκαίνια από τον Δήμο Πειραιά έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «POSEIDON MED II CALLS AT PIRAEUS» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο: «Poseidon Med II calls at Piraeus» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο.

Ομιλητής στο Συνέδριο, ήταν και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Poseidon Med II» είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τον ανεφοδιασμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (L.N.G.) των πλοίων και των νησιών στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αδριατική.

Στο Συνέδριο αναλύθηκαν οι οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές παράμετροι και τα πλεονεκτήματα από την εισαγωγή του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα, καθώς και οι λιμενικές υποδομές που απατούνται.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
9/12/2016

Στο κέντρο και σε γειτονιές του Πειραιά βρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Μώραλης προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη, να επιθεωρήσει εκείνα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και για να ενημερωθεί σχετικά με τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Για τον λόγο αυτό τον Δήμαρχο Πειραιά συνόδευσε κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, Οδοποιίας και Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον Γ.Γ. του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τον σύμβουλο Δημάρχου για τεχνικά θέματα κ. Μύρωνα Σπιθάκη, καθώς και τους Διευθυντές του Δήμου, Οδοποιίας κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη και Πρασίνου κ. Ανδρέα Δρίτσα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
9/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά και συγκεκριμένα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο στα Αγγλικά, με θέμα: "Oral History Projects and How Libraries/Archives Αre Ιnvolved”, την Τρίτη 13/12/2016 από τις 18:00 έως τις 20:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/12/2016

Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια, συλλέγει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά εν όψει Χριστουγέννων, τα οποία θα διατεθούν στους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η συλλογή των προϊόντων με τον τίτλο «Εξόρμηση Αγάπης» πραγματοποιείται καθημερινά στα Δημοτικά Γυμναστήρια και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» και θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΙΩΣΗ 3% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/12/2016

Μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2017, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Αυτή η μείωση, έρχεται σε συνέχεια της πλήρους απαλλαγής και των ελαφρύνσεων στα ανταποδοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά, τα έτη 2015 και 2016.

Για το έτος 2017, θα ισχύσουν οι ίδιες απαλλαγές, μειώσεις και ελαφρύνσεις με το 2016, οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

2) Πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100 τ.μ.

3)Πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δημότες.

Σημειώνεται ότι για το έτος 2017, προστέθηκε μια νέα κατηγορία στη μείωση των ανταποδοτικών τελών που αφορά στα Σωματεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φιλανθρωπικά, Πολιτιστικά κ.λ.π.), τα οποία θα έχουν συντελεστή 2.5% στα ανταποδοτικά τέλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ONIRAMA"
8/12/2016

Ο Πειραιάς ”φοράει" τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και με μια μοναδική συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα "ONIRAMA”.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:45, στον πεζόδρομο Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια, οι "ONIRAMA” θα ψυχαγωγήσουν τον κόσμο με μια συναυλία ανοικτή για το κοινό, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κυρία Κατερίνα Καινούργιου.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών μας, κατά την οποία υποδέχθηκε στην πόλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης παρέστη στην τελετή εορτασμού του Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΟΛΥΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚ/ ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
6/12/2016

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), διοργανώνουν το διήμερο Πολυφεστιβάλ Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία με τίτλο: "Κάτι...Παίζει".

Το Πολυφεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και bazaar για Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Επιπλέον περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήριο σαπουνιού, εργαστήρια κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις.


Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ 3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ-ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «BLUEGROWTH»
5/12/2016

Ο 3ος Διαγωνισμός “Bluegrowth”, αποτελεί πλέον θεσμό για τον Πειραιά. Ένας διαγωνισμός, με επίκεντρο τη θαλάσσια οικονομία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 17.30 έως τις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - Θηβών & Π. Ράλλη 250 Αιγάλεω) από την ομάδα του “Bluegrowth” και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

H συνέχεια του Διαγωνισμού Bluegrowth IIΙ, έπειτα από την αρχική αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων, περιέχει δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 28 Νοεμβρίου 2016, κατά την οποία οι τελικές 11 υποψήφιες ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν την ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30, στο συνεδριακό κέντρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι Πειραιά, Θηβών 250) .

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 10 από 90Πρώτη   Προηγούμενη   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by