English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

  

 

      

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Δελτία Τύπου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
29/5/2017

Για την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου
«Νομίζω ότι όλοι οι λογικοί άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις, καταδικάζουμε φυσικά όλα αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σκοτώνουν ανθρώπους ή θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Είναι προφανές, δεν αποτελεί λύση. Είναι καταδικαστέο από όλους. Πρέπει να βρούμε τρόπο στη χώρα μας σιγά – σιγά να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και όχι μόνο να καταδικάζουμε και θα έλεγα όλοι μαζί ή και μεμονωμένα».

Για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017»


«Τα πάντα έχουν και μια πλευρά αναπτυξιακή. Εμείς γιορτάσαμε το 2015 για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας όταν ο Πειραιάς είχε επιλεγεί να φιλοξενήσει αυτή τη σημαντική Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή την υποχρέωση τη φέραμε σε πέρας με πολύ καλά αποτελέσματα και τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία. Ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια τετραήμερη γιορτή στη πόλη, με άξονα τη θάλασσα. Επαναλαμβάνουμε συνέχεια, ότι το μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα, πρέπει να βλέπει ο Πειραιάς τη θάλασσα, με τη ναυτιλία, τον τουρισμό, το μεγάλο λιμάνι και όλα τα ναυτικά επαγγέλματα τα στεριανά. Άρα, το μέλλον του Πειραιά είναι στη θάλασσα.Είπαμε λοιπόν να γιορτάζουμε τις «Ημέρες Θάλασσας» κάθε χρόνο στον Πειραιά, με επίκεντρο τη θάλασσα και με άξονες την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη διασκέδαση, τις γεύσεις, τον ναυταθλητισμό. Είναι ένα τετραήμερο με 50 δωρεάν εκδηλώσεις. Διοργανώνονται από τη πόλη για τη πόλη. Δεν διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά είναι ο συντονιστής όλων αυτών των πρωτοβουλιών και αυτό είναι το ευχάριστο και το σημαντικό ότι όλη η πόλη συμμετέχει σε αυτήν τη διοργάνωση. Τα Μουσεία μας είναι ανοιχτά : το Ναυτικό, το Αρχαιολογικό, το ίδρυμα Λασκαρίδη, το ΕΒΕΠ, ο εμπορικός κόσμος, οι δικηγόροι, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αθλητικοί σύλλογοι, φορείς της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι. Όλοι μαζί διοργανώνουν αυτές τις 50 εκδηλώσεις και νομίζω ότι είναι ένα και εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα, που βεβαίως αναδεικνύει τον Πειραιά. Θέλουμε ο Πειραιάς να είναι εξωστρεφής, ώστε πραγματικά να βλέπουμε την ανάπτυξη σιγά – σιγά και μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες. Παρά τα προβλήματα που έχει η χώρα και η πόλη όπως είναι το κυκλοφοριακό και η διαδικασία των μεγάλων έργων που γίνονται στον Πειραιά, θα πρέπει να έχουμε και στιγμές χαλάρωσης, στιγμές που να υποδεχόμαστε επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο. Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στον πολύ κόσμο. Κατά 99% οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Επαναλαμβάνω, αν σε κάποιον αρέσει ο αθλητισμός έχει παραδείγματος χάριν, αυτά που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, όπως είναι η Αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Κολύμβησης, στο Πασαλιμάνι, έχουμε ναυταθλητισμούς στο Μικρολίμανο από τον ΙΟΠ, τον ΠΟΙΑΘ με αγώνες ιστιοπλοϊκούς, regatta ιστιοπλοϊκή.
Χθες, είχαμε στο Aegean College ένα ωραίο σεμινάριο για το μέλλον κάποιου που θέλει να σπουδάσει ναυτιλιακά. Το ΕΒΕΠ διοργάνωσε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Αν σε κάποιον αρέσουν τα μουσεία είναι ανοιχτά για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017» και το Ναυτικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και το ίδρυμα Λασκαρίδη, τα οποία ανοίγουν τις πόρτες τους, ώστε να ξεναγηθούν οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο.
Αν θέλουμε διασκέδαση είναι το «Street Party» στην Τρούμπα, Σάββατο βράδυ, που έχει γίνει θεσμός και πραγματικά μαζεύει πέντε χιλιάδες κόσμο και είναι μια ωραία βραδιά. Φέτος, για πρώτη φορά οι μαγαζάτορες του Μικρολίμανου την Κυριακή από τις 14:00 μέχρι το βράδυ θα έχουν έξω, για όλο τον κόσμο, γεύσεις, φαγητά, τραγούδια, happenings, συναυλίες. Νομίζω ότι για κάθε ενδιαφέρον του κάθε δημότη ή επισκέπτη υπάρχει κάτι ανάλογο.

Δύο ιστορικά πλοία για τη χώρα και για την πόλη η τριήρης «Ολυμπιάς» και το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» από το ίδρυμα Λάτση τα οποία είναι στη Ζέα, είναι επισκέψιμα για όλους, μαθητές, μεγαλύτερους, να μάθουμε την ιστορία αυτών των πλοίων.
Το Πανεπιστήμιο του Πειραιά κάνει εκδήλωση, τα ΤΕΙ Πειραιά συμμετέχουν και αυτά με δικές τους εκδηλώσεις. Επαναλαμβάνω, ότι όλοι οι φορείς της πόλης, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, συμμετέχουν σε όλη αυτή τη διαδικασία και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το «αγκαλιάζει» η πόλη, δεχόμαστε και επισκέπτες και νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν αυτά τα πράγματα σε μια μεγάλη πόλη, όπως είναι ο Πειραιάς, σε μια πόλη – λιμάνι. Νομίζω ότι είναι και σημειολογικό και ουσιαστικό ότι γιορτάζουμε τη θάλασσα και η θάλασσα θα μας ανταποδώσει αν θέλετε, την ανάπτυξη στο μέλλον. Είναι βέβαιο αυτό».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by